Produkty pro krabička salámů (2)

Pražená pohanka Polska - Pražená pohanka

Pražená pohanka Polska - Pražená pohanka

Kroupy pohankové vznikají z loupaných semen pohanky obecné. Zrna pražené pohankové kaše mají charakteristický tmavě hnědý odstín, který je výsledkem tepelného zpracování. Pražená pohanková kaše je méně hodnotná než nepražená, ale má výraznější chuť. Pohanková kaše je cenným zdrojem živin a výživových látek. Zvláštní význam mají bílkoviny, polyfenoly, polysacharidy a minerální látky. Pohanka se vyznačuje vysokým obsahem minerálních látek, jako je draslík, hořčík, železo a vitamíny. Může být samostatným jídlem, přílohou k masu nebo zelenině, nebo může být základem oběda či večeře. Pražená pohanková kaše a pražená pohanková kaše znamenají to samé. Obě kaše jsou podrobeny tepelnému zpracování.
Sušené celé brusinky 1000g - Vivio

Sušené celé brusinky 1000g - Vivio

Sušená celá brusinka je přírodní sušené ovoce s rafinovanou kyselo-sladkou chutí. Ovoce má tvar sušených rozinek, ale je větší, má šťavnatou barvu a elastickou konzistenci. Brusinky mají široké využití v kuchyních po celém světě. Ovoce brusinky je bohatým zdrojem vitamínů (C, vitamíny skupiny B, E, K), minerálů (sodíku, draslíku, fosforu, vápníku, hořčíku, manganu, železa), vlákniny, organických kyselin, karotenoidů, flavonoidů, tříslovin a pektinů. Brusinka neztrácí své vlastnosti během tepelného zpracování, proto je pro zdraví prospěšné konzumovat její výrobky, které nejsou tak kyselé jako čerstvé brusinky. Brusinka se skvěle osvědčuje v prevenci recidiv infekcí močových cest. Okyseluje moč, což vede k usmrcení bakterií nacházejících se v močovém měchýři. Dále kyseliny obsažené v brusinkách snižují přilnavost bakterií, díky čemuž jsou vylučovány močí.